вторник, 29 марта 2016 г.

День театру



Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Тому 25.03.2015 року у Марганецькій гімназії пройшов  День театру. До нас завітав народний театр Палацу культури гірників, режисер якого Гармаш В.Й.
«У діда та баби знеслася курочка Ряба…» . Ця казкова «новина» відома всім дітям. Але уявіть, що «яєчко не впало та не розбилося…»! З цього починається вистава «Золоте курчатко», яку запропонували  юним глядачам  актори театру.






       Події у казці розвиваються блискавично! Хитра Лисиця та її «товариш» Вовк заволоділи золотим яєчком… Незабаром на світ з’явилося гарненьке золотеньке Курчатко… Що чекає на нього? Як житиме воно на цьому світі? Хто замінить йому маму квочку?.. Відповіді на всі ці питання діти отримали, переглянувши виставу. Юні глядачі захоплено сприймали театралізоване дійство.
Старшокласники подивилися п'єсу «Нічь після випускного». Вона дуже актуальна у наш час. Реалізація людини у житті, у суспільстві, стосунки між підлітками, людина у складній ситуації - це теми вічні.  Актори дали можливість кожному замислиться над вчинками та словами героїв.

Але гімназисти теж прекрасні актори. На суд глядачам учні 7 класу представили казку Л.Філатова «Про Федота-стрельца, удалого молодца», а Хлапова Є. та Корнєєв П. прекрасно зіграли уривок з драми Лесі Українки «Бояриня».
 Ніхто з глядачів не залишився байдужим, а цей день перетворився на справжнє свято мистецтва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий