среда, 23 марта 2016 г.

«Ти - вічний біль Афганістан…»

«Ти -  вічний біль Афганістан…». 
Минають дні, і йдуть роки,
Життя листки перегортає,
А біль Афгану —навіки,
В душі чомусь не замовкає.

15 лютого 1989 року радянські війська були повністю виведені з Афганістану. Тепер цей день відзначається в Україні як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
        Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Та щоб не забути, треба пам'ятати, а щоб пам'ятати, треба знати. Так сталося, що 25 грудня 1979 року, частини обмеженого контингенту радянських військ ступили на землю багатостраждального Афганістану, і тому наші солдати стали учасниками воєнних дій.
27 років пройшло з того часу, як   вивели з Афганістану радянські війська.
Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в нашій пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками з залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять.
15 лютого в Марганецькй гімназії пройшла лінійка-реквієм «Ти -  вічний біль, Афганістан…»,  присвячена вшануванню подвигу воїнів, які в далекому Афганістані виконували свій інтернаціональний обов'язок. А кращі учні 9-11 класів на чолі з директором Борщевською О.П., класними керівниками були присутніми на міському мітингу біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям та поклали квіти на знак пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.
 

1 комментарий: